EN
version
 

<REVERBERATIONS>
AN EVENING WITH

EFTERKLANG dk

LEAVES 'The Colour of Falling' dk
A new opera by Efterklang & Karsten Fundal (concert version)

ELFENKLANG 8000% DJ SET

SCREENINGS 'AN ISLAND' & 'THE GHOST OF PIRAMIDA'

THE LAKE ONLINE RADIO

vr 08 april

deuren 19u00
screenings 19u00 - doorlopend
Leaves 20u00
Elfenklang 21u30 - 24u00

locatie Concertzaal

vvk € 22
add € 26
excl. €1 online fee

Bestel online tickets »Wijziging programma REVERBERATIONS / 08.04.2016

Efterklang kijkt er enorm naar uit om vanavond de première van 'LEAVES' te spelen tijdens More Music!. Helaas dient de groep het aansluitende concert van Liima last minute te annuleren door ziekte van Tatu Rönkkö. Dit concert wordt uiteindelijk verplaatst naar 01.06.2016 in Cactus Club, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge.

Tickets voor Efterklang 'Reverberations' blijven geldig voor dit concert.

Als extra 'cure for pain' speelt het Elfenklang 8000% dj-team ft Captain Cassablanca & Lazybones Jones vanavond, na afloop van het 'LEAVES'-concert een vlammende dj-set in het More Music!-café. Come hang!


 

Met een carriére die ondertussen meer dan 15 jaar omspant is Efterklang één van de meest invloedrijke indiebands van Denemarken. In die tijd bouwden ze een grensverleggend oeuvre op, met invloeden uit zowel elektronica, experimentele pop als hedendaags klassiek. Hun karakteristieke orkestrale muziek is een constant heen en weer gaan tussen subtiliteit en bombast, uitgevoerd met een virtuoos oor voor compositie, klank en melodie.

De groep, met kernleden Casper Clausen, Mads Brauer and Rasmus Stolberg, nam in 2014 een sabbatical om te herbronnen over de toekomst. Hoewel er onder fans even gevreesd werd voor een definitief einde van Efterklang bleek dit net een stap voorwaarts in het creatieve parcours van de band. Er werd gewerkt aan een nieuwe bandproject en een opera en de groep stampte in Berlijn een festival en in Kopenhagen een radiostation uit de grond.

Tijdens 'REVERBERATIONS' komt de groep in premiére voor België de concertversie van hun nieuwste project 'LEAVES - The Colour Of Falling' voorstellen. Later die avond volgt ook nog een concert van LIIMA, de nieuwe band van de Efterklang kernleden.

Daarnaast zijn er ook screenings voorzien van 'An Island' en 'The Ghost Of Piramida' - twee filmprojecten waarbij de band betrokken was, en wordt de muziek in het MM!-café gestreamd vanuit Kopenhagen door The Lake Radio.

www.efterklang.net

© Mathias Løvgren Bojesen
 

Leaves 'The Colour Of Falling'
A new opera by Efterklang & Karsten Fundal (concert version)

start 20u00

locatie Concertzaal - parterre

Samen met de Deense componist Karstel Fundal componeerde Efterklang, i.o.v. Copenhagen Opera Festival, 'LEAVES - The Colour Of Falling'. In de zomer van 2015 werd deze opera in Kopenhagen opgevoerd in een verlaten atoombunker uit de Koude Oorlog.

De compositie bestaat uit 11 melodieuze songs, die de verschillende persoonlijkheden van de makers weerspiegelen, met Engelstalige lyrics van de Deense auteur Ursula Andkjær Olsen. Beklijvende songs over drama en verloren liefde, drijvend op een eigenzinnige sound waarin akoestische elementen verweven worden met elektronica.

Tijdens MORE MUSIC! komt Efterklang de concertversie van dit project voorstellen in première voor België. De groep laat zich hierbij live bijstaan door 8 extra muzikanten en 4 bijkomende zangers.

Singers: Lisbeth Balslev (soprano) - Morten Grove Frandsen (counter tenor) - Katinka Fogh Vindelev (soprano) - Nicolai Elsberg (bass) - Casper Clausen (Efterklang)

Musicians: Mads Brauer (electronics, Efterklang) - Rasmus Stolberg (bass, Efterklang) - Bjarke Mogensen (accordion) - Jenny Lüning (viola) - Josefine Weber (viola) - Marie Louise Lind (cello) - Josefine Opsahl (cello) - Ying-Hsueh Chen (percussion) - Sara Nigard Rosendal (percussion) - Michael Min Knudsen (organ)

© Mathias Løvgren Bojesen
 
 

Liima
= Efterklang & Tatu Rönkkö

!! GEANNULEERD !!

Samen met de Finse percussionist Tatu Rönkkö werkte Efterklang de voorbije tijd aan nieuwe muziek als Liima.

De typerende sound en klankleur van Efterklang blijft onderhuids herkenbaar aanwezig. Met meesterpercussionist en experimentalist Tatu Rönkkö er bij klinkt de band echter ook een stuk elektronischer. Liima is een 'work in progress', met live veel ruimte voor improvisatie. Ritmisch complexe muziek, met een prominente plaats voor samples en elektronica én de meeslepende vocals van Casper Clausen.

Verwacht een concert waarvan het verloop op voorhand niet vastligt en waarbij bandleden elkaar voortdurend uitdagen, met een spannend opbouw en meeslepende climax tot gevolg. Een plaat van Liima wordt verwacht in het voorjaar 2016.

Soundcloud Liima

© Thomas Jauk
 
 

Screenings
'AN ISLAND' & 'THE GHOST OF PIRAMIDA'

start 19u00

locatie Kamermuziekzaal

'AN ISLAND'

In Augustus 2010 trokken de Franse filmmaker Vincent Moon en de 8-koppige liveband van Efterklang naar een eiland voor de Deense kust.

Het doel was een film te maken met de lengte van een album, bestaande uit performances, experimenten en samenwerkingen. Tijdens een intense periode van vier dagen ging Efterklang samenwerkingen aan met meer dan 200 plaatselijke muzikanten, kinderen en ouders waarbij er nieuwe interpretaties werden gemaakt van hun album "Magic Chairs" uit 2010.

'THE GHOST OF PIRAMIDA'

'The Ghost of Piramida', geregisseerd door de Deense regisseur Andreas Koefoed, documenteert het bezoek van Efterklang aan de verlaten Russische mijnstad waar het werken aan "Piramida", de -voorlopig- laatste Efterlang plaat, begon.

Vergezeld door hun gesloten en onverschillige Russische ijsbeerwacht gaat de groep op een schattenjacht naar audio in de lege gebouwen van de verlaten stad, terwijl de verteller, een voormalige inwoner van Piramida, het publiek meeneemt naar een vervlogen tijd, toen Piramida floreerde en geïmmigreerde Russische mijnwerkers en hun families er in een parallelle Sovjetmaatschappij leefden, ver van de brutale realiteit van hun moederland.

 
 

The Lake
ONLINE RADIO

In het MM! Café kan je luisteren naar The Lake, een online radiostation gevestigd in Kopenhagen dat werd opgestart door de leden van Efterklang.

'The Lake aims to be the anti-thesis of commercial radio. Its function is to serve as a platform for experimental and inspiring music and sounds, without playlists, boundaries or limitations.

The carefully curated library spans all decades of recorded audio, crossing geographical borders, languages and genres.

No one knows what The Lake will play next. Randomized playback will make it a unique experience for listeners who can hear everything from the forgotten and underrated to ground-breaking, rare and new pieces.'


www.thelakeradio.com