Amenra b

Nieuw album 'Mass VI'

+ Alkerdeel + Hellvete

zondag 08 april

 

locatie Cactus Club → staand (Magdalenastraat 27 8200 Brugge)

deuren 19:00 start 19:45 einde 23:00

tickets Uitverkocht!Amenra → 21u30

Met het eerder dit jaar uitgebrachte 'Mass VI' bevestigde Amenra hun status van één van de meest invloedrijke acts van België. Amenra is geen band meer, Amenra is een begrip. Vaandeldragers van de hedendaagse alternatieve metal en voorgangers in de duistere dienst die Church of Ra heet en gelijkgestemde groepen als Oathbreaker en The Black Heart Rebellion verenigt.

De sludge metal van Amenra snijdt diep en is bruut emotioneel. Een continu verwerkingsproces van de meest donkere momenten van de groepsleden. Ondersteund door loodzware gitaarmuren zoekt frontman Colin H. Van Eechout zijn fysieke en geestelijke limieten op. Maar Amenra zalft ook. Pijn is immers één van de wegen naar genezing.

Amenra is één van de meest intense livebands van het moment. De zeldzame concerten zijn een overdonderende ervaring die je minstens één maal in je leven moet meegemaakt hebben. Kans is groot dat je als ander mens buiten stapt.Alkerdeel → 20u30

De gruizige metal van Alkerdeel eert de sound van klassiekers als Darkthrone, Burning Witch en Blut Aus Nord en vult deze aan met trips richting psychedelica en noise. Met hun loodzware sound, die leunt op dissonante gitaren, dronende bass en de hypnotiserende blastbeats die het genre kenmerken, worden ze tot het kruim van de underground black metal scene gerekend.

Alkerdeel's laatste album 'Lede' verscheen in 2016 op Consouling Sounds, waarna de band een avond binnen de Inspired By Black Metal-reeks in AB cureerde en werd uitgenodigd op Roadburn. Optredens blijven zeldzaam en indrukwekkend.Hellvete → 19u45

Hellvete is het alter ego van Glen Steenkiste. Hij verdiende zijn sporen in het verleden bij het drone folk collectief Silvester Anfang en de free psych band Sylvester Anfang II. Als Hellvete gaat Steenkiste met gebruik van harmonium en shruti box aan de slag met minimalisme en oude folkmuziek, met bezwerende drones als resultaat.