Slumberland b

Mindblowing soundscaping poetry

zaterdag 07 april

 

locatie Concertgebouw → Kamermuziekzaal

deuren 18:30 start 21:35 einde 22:20

Discovery Circuit
Dit concert is gratis maar uitsluitend toegankelijk met een ticket voor za 07 april (= concertticket of all-in ticket). Beperkte capaciteit: vol = vol!


Hoezo, installatiemuziek te arty farty? Muzikant en filmmaker Jochem Baelus (ex-Echo Beatty) laat met Slumberland horen dat het ook anders kan. Haardrogers met mondharmonica's, vervormde breinaalden, super 8 projectoren en een assemblage van drum- en naaimachines zijn de instrumenten van dienst, extra verrijkt door de (g)rauwe gitaarpartijen van Baelus. Denk Suicide versus Swans.

Begin 2013 kwam de LP 'Slumberland by Slumberland' uit op het kleine label De Zesde Kolonne. Amper een jaar later verzorgde hij al het voorprogramma van Tindersticks, King Dude en Parquet Courts. Begin dit jaar kwam één van zijn tracks terecht op een compilatiealbum van 'Dymaxion Groove Records' waarop hij in het goede gezelschap verkeert van o.a. Dan Deacon, Silver Apples en Jad Fair. Sinds kort laat Baelus zich vergezellen door twee straffe drummers: Frederik Meulyzer (Hamster Axis of the One-click Panter) en Alfredo Bravo (Flying Horseman), wat heel de performance naar nieuwe hoogtes brengt. Leve de aparte, indringende grafstem en de donkere, alternatieve en repetitieve sound van Slumberland!