The Colorist Orchestra b/irl

ft. Lisa Hannigan

zaterdag 07 april

 

locatie Concertgebouw → Concertzaal, zittend

deuren 18:30 start 20:00 einde 21:30

tickets €20 vvk / €24 add (excl. €2 admin. fee)

all-in tickets za 07.04 €32 vvk / €35 add (excl. €2 admin. fee)


Het achtkoppige orkest van Kobe Proesmans en Aarich Jespers, het avontuurlijke kamerpopcollectief The Colorist Orchestra, houden contouren van bestaande songs over en kleuren ze opnieuw in. Ze ontwerpen zelf instrumenten en zetten traditionele instrumenten op onorthodoxe wijze in om tot een nieuw geluid te komen. Daarbij nodigen ze een internationale artiest uit om samen z'n repertoire te herarrangeren én samen opnieuw te componeren. Twee jaar terug was The Colorist Orchestra zo samen met Emiliana Torrini te zien op More Music!. Voor deze editie gaan ze in zee met Lisa Hannigan.

Lisa Hannigan liet voor het eerst van zich horen als inspiratiebron én vocaliste aan de zijde van Damien Rice (cfr o.a. de albums 'O' en '9'). Sinds 2007 gaat ze haar eigen weg en dat leverde intussen drie albums op. Het repertoire van Hannigan heeft een sterke connectie met de Ierse muziektraditie. Zowel live als op plaat worden haar songs hierdoor gekleurd qua stijl en klank. Toch is er ook een duidelijke aansluiting met andere genres, zoals o.a. mag blijken op haar laatste album 'At Swim' (2016), waarvoor ze intens samenwerkte met Aaron Dessner (The National).

De sound van The Colorist Orchestra brengen de songs van Hannigan naar een ander universum. Iets verder weg uit de traditionele sfeer en dichter bij het orkestraal-klassiek, filmisch en pop geluid, dat de muziek van The Colorist Orchestra typeert. Het doel is niet te wedijveren met het origineel, evenmin om een song te deconstrueren om het 'specialer' te maken. De nieuwe compositie is een bewerking waar andere facetten van de song naar boven kunnen komen. Eén waar de wereld van Lisa Hannigan en die van The Colorist Orchestra elkaar vinden. Een fascinerende samenwerking én een nieuwe uitdaging voor Hannigan die in het verleden reeds bleek open te staan voor menig muzikaal avontuur, waarbij ze samen werkte met o.a. Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock en Glen Hansard.

Compositie en tekst: Lisa Hannigan
Concept, arrangementen en compositie: Kobe Proesmans, Aarich Jespers
Lisa Hannigan: zang, gitaar, mandoline, Harmonium, melodica, banjo, duimpiano
Kobe Proesmans: calabas, percussie en drums
Aarich Jespers: flapamba, rotto toms, percussie
Sep François: melodische percussie
Tim Vandenbergh: contrabas en electrische bas
Wim de Busser: geprepareerde piano, keys en piano
Gerrit Valckenaers: elektronica, bass-klarinet, melodica en objecten
Jeroen Baert: viool en mandoline
Karel Coninx: viola